Wilt u een bijstandsuitkering aanvragen? U kunt dit nu makkelijk, snel en veilig vanuit thuis regelen. U heeft een DigiD code nodig om de uitkering aan te vragen. Na het invullen krijgt u snel een besluit. Zorg wel dat u alle gevraagde bewijsstukken erbij doet. Anders kan het langer duren. 

Uitkering aanvragen

Wilt u een IOAW-uitkering aanvragen?

Mogelijk kunt u dit krijgen als u geboren bent voor 1 januari 1965, onvoldoende inkomen heeft om van te leven en aan een van de volgende voorwaarden voldoet:

  • U bent na uw 50e jaar werkloos geworden, maar u heeft nog niet de AOW-leeftijd bereikt. U kreeg langer dan 3 maanden een WW uitkering en u hebt de volledige WW-duur verbruikt.
  • U heeft na uw 50e recht gekregen op een arbeidsongeschiktheidsuitkering en deze uitkering is gestopt omdat u voor minder dan 35% arbeidsongeschikt bent.
  • U bent gedeeltelijk arbeidsongeschikt (minder dan 80%). En u had op 28 december 2005, voor de komst van de WIA, een IOAW-uitkering.

Geldt voor u een van de situaties die hierboven staan? Neem dan eerst even contact met ons op.

Voorwaarden voor een bijstandsuitkering

U heeft recht op bijstand als u aan alle voorwaarden voldoet.

Digitaliseer de bewijsstukken

Heeft u een bewijsstuk alleen op papier? Maak het dan eerst digitaal. Scan het bewijsstuk en bewaar het op uw computer. Of maak een foto met uw smartphone.

Zo gaat het verder

Wij controleren uw aanvraag

U krijgt zo snel mogelijk bericht!

U krijgt een uitnodiging om te praten over werk

Als u misschien recht heeft op een uitkering praat een van onze consulenten met u over werk. Misschien kunt u niet werken of over een tijdje pas. Dan zal de consulent met u praten of u andere dingen kunt doen. U krijgt hiervoor binnen een paar dagen een uitnodiging. Ook krijgt u e-mail met daarin een link naar een vragenformulier. Beantwoord deze vragen vóór het gesprek over werk.

Hulp voor zelfstandig ondernemers

Bent u zelfstandig ondernemer? En komt u in de knel door de Corona-maatregelen? Lees ons nieuwsbericht over Tozo3.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op.