Door een ziekte of beperking is het soms lastig om een baan te vinden. Bijvoorbeeld omdat u daardoor minder snel kunt werken. Of omdat u extra ondersteuning nodig hebt. De gemeente wil het voor werkgevers aantrekkelijker maken om iemand met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Zo kan u of een werkgever subsidie aanvragen bij ISD BOL, de zogenaamde loonkostensubsidie. Het is altijd de werkgever die de loonkostensubsidie ontvangt.

Als u ergens gaat werken, begint u meestal met een proefperiode. Zo kan zowel u als de werkgever ervaren of het werk bij u past. Wil uw werkgever graag dat u blijft en krijgt u een contract? Of twijfelt uw werkgever? Misschien kan uw werkgever een loonkostensubsidie ontvangen. Voor deze aanvraag is het wel nodig dat u dit samen met uw werkgever doet.

Wanneer kunt u loonkostensubsidie aanvragen?

Een werkgever kan loonkostensubsidie krijgen voor werknemers die in het doelgroepregister staan. Het doelgroepregister is een landelijke lijst van UWV van mensen met een arbeidsbeperking. Werkgevers kunnen voor deze mensen subsidie, hulpmiddelen of extra ondersteuning aanvragen. Wilt u weten of u in het doelgroepenregister staat of wilt u daarin opgenomen worden? Vraag hiernaar bij ISD BOL.

Hoe vraag u de loonkostensubsidie aan?

U kunt een loonkostensubsidie aanvragen voor uw werkgever. Voor deze aanvraag is het wel nodig dat u dit samen met de werkgever doet. Bespreek dit daarom eerst altijd samen met uw werkgever en vult u het aanvraagformulier samen in.

Loonkostensubsidie aanvragen

Onderzoek loonwaarde

Nadat een aanvraag loonkostensubsidie is gedaan komt er iemand langs op uw werkplek om te onderzoeken hoe u uw werk doet. Doet u uw werk bijvoorbeeld hetzelfde als uw collega’s of mogelijk wat langzamer? Deze onderzoeker bepaalt uw ‘loonwaarde’. Uw loonwaarde is een ander woord voor hoe snel u werkt en hoe u werkt. Na dit onderzoek volgt een gesprek waarbij de uitkomst van dit onderzoek wordt besproken. Daarna ontvangt u een besluit, uw werkgever ontvangt dit ook. In dit besluit staat of uw werkgever loonkostensubsidie voor u kan krijgen.

Hulp nodig?

Neemt u voor meer informatie over de loonkostensubsidie contact op met WSP Parkstad, Mens Ontwikkelbedrijf Landgraaf of Betere Buren Brunssum.

Contactgegevens