Op zoek naar werk? Dan ondersteunen we u. Ook als u moeilijk werk kunt vinden of geen uitkering heeft. Lukt betaald werk niet? Dan is een participatieplek of vrijwilligerswerk misschien iets voor u.

Als u bijstand ontvangt en hulp wilt bij het vinden van werk zijn er verschillende instanties die u kunnen helpen. 

WSP Parkstad

WSP Parkstad begeleidt mensen met een (bijstands)uitkering naar betaald werk zodat een uitkering niet meer nodig is. Samen met de gemeente helpen ze jou aan passend werk, of ze maken werk geschikt voor jou. Zij kijken naar jouw mogelijkheden en zorgen voor de juiste begeleiding. En als het nodig is bieden ze aangepaste opleidingen of werkleerlijnen.

Meer informatie over WSP Parkstad

Mens Ontwikkel Bedrijf Landgraaf 

Voor inwoners uit Landgraaf is er het Mens Ontwikkel Bedrijf Landgraaf (MOBL). Dit mensontwikkelbedrijf heeft als doel mensen weer een kans te geven op een betaalde baan. Dat doen zij samen met lokale ondernemers en vrijwilligersorganisaties.

Meer informatie over het MOBL

Betere Buren Brunssum 

Woont u in Brunssum? Dan is Betere Buren het ‘mensontwikkelbedrijf’ dat mensen de kans geeft om (weer) mee te doen. Dat gebeurt door ze in te zetten voor zinvolle werkzaamheden voor de samenleving. Terwijl ze dit doen, werken ze aan vaardigheden die hen geschikt maken voor de arbeidsmarkt.

Meer informatie over Betere Buren