Alle kinderen van 0 tot en met 17 jaar van ouders met een laag inkomen op 1 maart 2024 kunnen gratis een persoonlijk zomerkledingpakket samenstellen. Wij werken hierin samen met de Stichting Project STOP kinderarmoede (stichting STOP) die zich net als de gemeente inzet tegen de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede.

Vanaf 1 maart kunnen (éénouder)gezinnen met inwonende kinderen tot 18 jaar die een laag inkomen hebben, maar geen bijstandsuitkering ontvangen, ook voor de kinderen een zomerkledingpakket aanvragen. De regeling loopt tot 1 september. U kunt het gratis zomerkledingpakket voor inwoners van Brunssum vanaf 1 maart aanvragen via onze website.

Wat zit er in het pakket?

Een pakket bestaat uit nieuwe kleding. In alle pakketten worden ook nog andere leuke artikelen gestopt, afhankelijk van wat voorradig is. Kleding en schoenen zijn nieuw, hedendaags, hip en van bekende merken. De doos wordt in cadeaupapier ingepakt, om het voor uw kind feestelijk te maken.

Let op: (eenouder)gezinnen met kinderen die nu een bijstandsuitkering ontvangen of gaan ontvangen krijgen automatisch een brief van ISD BOL waarmee zij voor hun kind of kinderen het zomerkledingpakket kunnen aanvragen.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de stichting via telefoonnummer 048-8412714.

Laatste nieuws