We willen dat kinderen gezond en veilig opgroeien. Als hierbij hulp nodig is, kunt u ondersteuning krijgen. We leggen u uit welke hulp u kunt krijgen. 

Stichting Leergeld Parkstad

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Leergeld Parkstad wil graag dat ook deze kinderen kunnen meedoen. Leergeld Parkstad biedt deze kinderen kansen door deel te nemen aan activiteiten zoals een schoolreisje, zwemles, sport- of muziekonderwijs. Meedoen is vaak een springplank waardoor kinderen opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en hun eigenwaarde kunnen vergroten.

Bij Leergeld Parkstad kunt u een aanvraag doen voor bijvoorbeeld: 

  • de kosten voor zwemlessen; 
  • contributie van een sportvereniging of muzieklessen; 
  • en schoolkosten zoals een schooltas, gymkleding of een computer;

Doe een aanvraag bij Leergeld Parkstad

Hulp nodig? 

Ondanks dat Stichting Leergeld steeds bekender wordt, is het vaak nog onduidelijk wat zij precies doen. Om deze en nog meer vragen te beantwoorden houdt Stichting Leergeld een spreekuur. In Landgraaf is het spreekuur in de oneven weken op vrijdag van 9.00 - 12.30 uur bij Welsun (Sun-Plein 18 in Landgraaf). Maak eerst een afspraak via de receptie van Welsun. In Brunssum kunt u terecht bij het open inloopspreekuur van CMWW bij Os Hoes (Florence Nightingalestraat 6A in Brunssum). Dit is iedere dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend van 9.00 tot 13.00 uur. Ook kunt u een afspraak maken door te bellen naar 088-4552500

Kledingpakket

Via STOP kinderarmoede kunnen kinderen uit bijstandsgezinnen in Brunssum een (winter)kledingpakket uitzoeken. Hierin zit nieuwe kleding, nieuwe schoenen en een aantal leuke cadeautjes in de vorm van nieuw speelgoed. De waarde van het pakket is tussen de 145 en 165 euro per kind. Hierdoor kunnen kinderen van bijstandsgerechtigden nieuwe kleding aanschaffen en kan het kind pronken met zijn nieuwe kleding. Dit is voor een kind een enorme boost voor de eigenwaarde. 

Wilt u een kledingpakket aanvragen? Neem dan contact met ons op. 

Bibliotheekabonnement

Voor kinderen t/m 13 jaar heeft de bibliotheek een gratis jeugdabonnement. Voor kinderen van 14 t/m 17 jaar is er een gratis jongeren abonnement. Hiermee kunnen kinderen onbeperkt boeken en materialen lenen van de bibliotheek. Dit zijn dus ook e-books en luisterboeken. 

Wilt u een gratis abonnement voor uw kind(eren)? Ga dan langs bij de bibliotheek of neem contact op met de bibliotheek Brunssum of bibliotheek Landgraaf.