De gemeente Brunssum geeft inwoners met een minimuminkomen een gratis abonnement voor de bibliotheek. Het gratis abonnement is een volwassenenabonnement. Voor kinderen tot 18 jaar is het bibliotheekabonnement altijd al gratis. 

Het abonnement geeft recht op een jaar lang gratis uitleen van (de nieuwste) boeken, luisterboeken en e-boeken. Maar ook tijdschriften, bladmuziek, informatieve dvd's en taalcursussen. Voor een klein bedrag kunt u ook dvd's (films, series) of muziek lenen.

Voor wie

Het abonnement is bedoeld voor volwassenen met een minimuminkomen. Er vindt geen vermogenstoets plaats. Dit betekent dat niet wordt gekeken naar vermogen, zoals een eigen woning of spaargeld. 

Ontving u op 1 januari 2023 een uitkering van ISD BOL en woont u in Brunssum? Dan krijgt u uiterlijk 20 januari een brief van ons waarin staat dat u het bibliotheekabonnement automatisch krijgt. 

Zelf aanvragen

Ontvangt u geen uitkering maar heeft u wel een laag inkomen? Of ontving u op 1 januari nog geen uitkering maar nu wel? Dan kunt u het bibliotheekabonnement zelf aanvragen

Laatste nieuws