Heeft u een situatie of probleem waar u alleen lastig uitkomt? Denk bijvoorbeeld aan geldzaken, opvoeding, zorg-aanvragen, onderwijs, wonen of werk. U hoeft het niet alleen te doen! Het is altijd fijn als iemand u daarbij helpt. Dit kan een familielid of kennis zijn. Maar als dit niet kan, of als u dit niet wil, vraag dan hulp aan een cliëntondersteuner.

Onafhankelijk en gratis advies

Een cliëntondersteuner denkt graag met u mee en helpt om uw vragen helder te krijgen. Hij of zij kijkt wat u nodig heeft en bespreekt mogelijke oplossingen. Ziet u op tegen een gesprek met een organisatie? De cliëntondersteuner kan ook meegaan naar het gesprek. Hierbij helpt de cliëntondersteuner bij het stellen van uw vragen en het maken van keuzes. Hij of zij kijkt wat voor u het beste is. Een cliëntondersteuner werkt niet voor een zorgorganisatie en is dus altijd onafhankelijk. En de ondersteuning is gratis.

Zelf kiezen van een cliëntondersteuner

In Landgraaf zijn er organisaties met zowel getrainde/ ervaren vrijwilligers als beroepsmatige cliëntondersteuners

  • KBO Landgraaf, voor ouderen
  • Steunpunt voor Mantelzorgers / Ruggesteun, bieden ondersteuning aan mensen die mantelzorg bieden (zoals een maatje om samen te wandelen of begeleid worden bij een activiteit) 
  • MEE Zuid-Limburg, voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een beperking of andere kwetsbaarheid, voor allerlei vragen
  • Welsun, voor iedere burger in Landgraaf, voor allerlei vragen

Telefoonnummer Cliëntondersteuning

Heeft u een andere hulpvraag of lijkt het erop dat de bovenstaande organisaties u niet kunnen helpen? Bel dan toch met Welsun 045-532 36 36. Ze denken graag mee om u in contact te brengen met de juiste cliëntondersteuner voor uw situatie.

Welsun is op maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.

Meer informatie? 

Cliëntondersteuner Landgraaf