De gemeente Brunssum geeft mensen met een smalle beurs een jaar lang een gratis bibliotheekabonnement. Zodat iedereen de rijkdommen kan ontdekken die de bibliotheek te bieden heeft. Lezen, luisteren, kijken en meedoen.

Thuis aanvragen met uw DigiD is het makkelijkst en het snelst

U hoeft maar enkele vragen te beantwoorden. U ziet meteen of u recht heeft op het gratis abonnement of niet! U krijgt direct een besluit van ons via e-mail. Bij dat besluit zit een brief. Ga met deze brief naar de bibliotheek. Op vertoon van de brief en uw legitimatie krijgt u een gratis abonnement. Het abonnement is 1 jaar geldig.

Gratis abonnement aanvragen

Wat houdt het abonnement in?

U krijgt een zogenaamd Comfort Abonnement. Met dit abonnement kunt u een jaar lang gratis lenen uit de bibliotheek. Dat zijn (de nieuwste) boeken, luisterboeken en e-boeken. Maar ook tijdschriften, bladmuziek, informatieve dvd's en taalcursussen.
U kunt ook dvd's (films, series) lenen of muziek, maar daar betaalt u een klein bedrag aan leengeld voor.

Kijk voor meer informatie over de voorwaarden van het Comfort Abonnement op www.bibliotheekbrunssum.nl(externe link)

Voor wie is dit abonnement?

Het abonnement is een volwassenenabonnement. Dat betekent dat iedereen in uw huishouden van 26 jaar en ouder in aanmerking komt voor het gratis abonnement. Voor jongeren tot en met 25 jaar geldt al dat zij vanaf 1 januari 2024 in aanmerking komen voor een gratis abonnement.

Voorwaarden

In de Uitvoeringsregeling(externe link) staan de voorwaarden waar u aan moet voldoen. 

Bewaar de bewijsstukken over uw inkomen

U hoeft bij de aanvraag geen bewijsstukken in te leveren. Wij vragen u wel om de bewijsstukken over uw inkomen van januari van het aanvraagjaar te bewaren tot een half jaar na uw aanvraag! Wij controleren de aanvragen achteraf. U laat de bewijsstukken aan ons zien wanneer wij erom vragen.

Aanvragen aan de balie

Thuis aanvragen met DigiD is heel eenvoudig. Heeft u een handje hulp nodig bij het aanvragen? Wij helpen u graag aan de balie. Daar staat een computer en een medewerker die u kan helpen bij het aanvragen.

Belt u eerst even om een afspraak te maken?

Het telefoonnummer vindt u hier.

Neem mee

  • het BSN van uzelf en/of van uw partner (dit staat op uw ID-bewijs of paspoort)
  • bewijsstukken over uw inkomen over januari van het aanvraagjaar

Aanvragen op papier

Dat kan ook. Het aanvraagformulier vindt u onderaan deze pagina.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op.