Home  /  Werkzoekenden  /  Nieuws

Nieuws

 • Vanaf 1 januari 2017 geen bijzondere bijstand meer voor huishoudelijke hulp

  (03-01-2017)

  U moet een eigen bijdrage betalen voor huishoudelijke hulp? Of voor gespecialiseerde thuishulp? Vanaf 1 januari 2017 kunt u daarvoor geen bijzondere bijstand meer krijgen. Vanaf 1 januari 2017 krijgt u geld voor de eigen bijdrage van VGZ. U moet dan wel deelnemen aan de collectieve ziektekostenverzekering.

  Meer info
 • 'Mijn ISD BOL' - Uw persoonlijke pagina bij ISD BOL

  (06-03-2018)
 • Bijzondere bijstand digitaal aanvragen

  (04-07-2018)

  Wist u dat u een vergoeding kunt krijgen voor bijzondere kosten? En wist u dat u deze vergoeding ook digitaal kunt aanvragen? In deze video leggen we uit hoe u dit kunt doen.

  Meer info
 • Laat uw mening over ISD BOL horen

  (05-09-2018)

  In april van dit jaar hebben wij u een vragenlijst gestuurd. Deze vragenlijst ging over de dienstverlening van ISD BOL. Het bureau dat het onderzoek doet wil graag nog verder met u spreken. Daarom krijgt u een uitnodiging voor een groepsgesprek. Deelname aan dit gesprek is geheel vrijwillig.

  De uitnodiging krijgt u binnenkort in uw brievenbus. Maak gebruik van deze uitnodiging en laat zo uw mening horen.

 • Tegemoetkoming Chronisch Zieken en Gehandicapten 2018

  (04-12-2018)

  Woonde u op 1 januari 2018 in Brunssum? Dan kunt u deze vergoeding nog steeds aanvragen. Het gaat om € 150. Een extraatje voor mensen met een handicap of chronische ziekte.

  Meer info
 • Beter Nederlands leren praten? Ga langs bij het Taalcafe!

  (18-01-2019)

  Nederlands is een moeilijke taal. Ook voor mensen die het Nederlands (deels) onder de knie hebben, is het belangrijk om te blijven oefenen. Alleen op die manier kun je de taal op een goede manier leren en blijven gebruiken.
   

  Meer info
 • Taalcafe Schinveld

  (21-03-2019)

  Bibliotheek Landgraaf-Onderbanken en CMWW hebben een taalcafe in Schinveld geopend. U bent welkom om samen met getrainde vrijwilligers aan de slag te gaan met de Nederlandse taal. 

  Meer info
 • Os Hoes Brunssum: ontmoetingspunt voor informatie en advies bij financiele vragen

  (05-04-2019)

  Os Hoes is een huiselijke plek waar inwoners van Brunssum terecht kunnen met vragen over financiele zaken. ISD BOL-klanten met veel schulden worden ondersteund om hun problemen aan te pakken. Ze blijven zelf de regisseur, maar worden geholpen door gemeente, CMWW, ISD BOL, Betere Buren of Kredietbank Limburg.

  Meer info
 • Datum waarop u het inkomstenformulier ontvangt wijzigt

  (17-05-2019)

  Vanaf april is de procedure die geldt voor het inkomstenformulier veranderd. De nieuwe procedure kunt u hier nog eens nalezen. Er verandert nog iets. 

  Meer info
 • Een vergoeding voor activiteiten voor kinderen

  (04-06-2019)

  Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Zo ook een grote groep kinderen in Parkstad. Leergeld Parkstad wil deze kinderen laten meedoen!

  Meer info
 • Heeft u een uitkering en vaste inkomsten? Let dan op uw mailbox

  (10-07-2019)

  U heeft een uitkering en vaste inkomsten. Deze inkomsten geeft u 2 keer per jaar door. Eén keer van de maand januari en één keer van de maand juli. Geeft u deze inkomsten al digitaal door, let dan op uw mailbox.

  Meer info
 • Cursus Digisterker in Landgraaf: leer werken met de e-overheid

  (11-07-2019)

  In augustus 2019 start een nieuwe cursus “DIGISTERKER”.
  In vier opeenvolgende middagen is de cursus te volgen in de bibliotheek in het Burgerhoes. U betaalt enkel een bijdrage van vijf euro voor het cursusboek.

  Meer info
 • Digitaal een uitkering aanvragen

  (16-02-2018)

  Vanaf maandag 19 februari hoeft u zich niet meer bij ons aan de balie te melden om een uitkering aan te vragen. Vanaf dan kunt u dit makkelijk, snel en veilig vanuit thuis regelen.

  Meer info
 • Hulp bij digitaal aanvragen

  (04-07-2018)

  U kunt bij ons steeds meer digitaal aanvragen en regelen. Dit gaat makkelijk en snel. Heeft u toch vragen hierover? Dan helpen wij u natuurlijk graag. Lees hier hoe wij u kunnen helpen.

  Meer info
 • Digitaal een wijziging doorgeven

  (29-08-2018)

  Tot nu toe gebruikte u een papieren mutatieformulier om een wijziging aan ons door te geven. Vanaf 1 september 2018 kunt u de wijzigingen digitaal aan ons doorgeven. Dit kunnen bijvoorbeeld wijzigingen zijn in uw leef- en woonsituatie, werk, studie, inkomen of vermogen.

  Meer info
 • Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen!

  (03-10-2018)

  Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten. Activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Dit geldt ook voor een grote groep kinderen in Parkstad. Leergeld Parkstad wil deze kinderen laten meedoen!

  Meer info
 • Informatie voor inwoners van de voormalige gemeente Onderbanken

  (18-01-2019)

  Op 1 januari 2019 is de gemeente Onderbanken gefuseerd met de gemeenten Schinnen en Nuth. Dit is nu gemeente Beekdaelen.

  Meer info
 • Informatie en adviespunt CMWW in Schinveld

  (21-03-2019)

  Met ingang van 13 maart aanstaande kunt u iedere woensdag terecht voor al uw vragen bij CMWW in Schinveld. 

  Meer info
 • Procedure inkomsten doorgeven verandert vanaf april

  (21-03-2019)

  U heeft een uitkering van ISD BOL? En daarnaast eigen inkomsten? Lees dan verder.

  Meer info
 • Adviesraad Werk & Inkomen Landgraaf

  (17-05-2019)

  De Adviesraad Werk & Inkomen van Landgraaf helpt mensen met een bijstandsuitkering uit Landgraaf.

  Meer info
 • Uitbetaling vakantie-uitkering

  (04-06-2019)

  Op 20 juni wordt de vakantie-uitkering uitbetaald die is opgebouwd over de periode van 1 juni 2018 tot en met 31 mei 2019, mits u over die periode recht had en nog steeds heeft op een uitkering. 

  Meer info
 • Kom naar de informatiestand in Brunssum op 31 augustus

  (10-07-2019)

  De gemeente Brunssum wil graag in contact komen met inwoners van gemeente Brunssum die hulp nodig hebben. Het gaat om burgers die hulp nodig bij het rondkomen met een laag inkomen of die vragen hebben over de WMO. 

  Meer info
 • Gaat u op vakantie? Dan moet u dit bij ons melden!

  (10-07-2019)

  Onder vakantie wordt verstaan verblijf buiten uw gemeente en in het buitenland. Voor uw duidelijkheid noemen wij het in dit artikel ‘vakantie’.
  Als u een uitkering hebt en op vakantie wil, dan kan dat. Er zijn wel een paar regels. Wij leggen u deze regels uit.

  Meer info
Archief