Home  /  Werkzoekenden  /  Nieuws

Nieuws

 • Op zaterdag 25 januari 2020 vanaf 9:00 uur doen onze formulieren het niet!

  (22-01-2020)
 • Theaterliefhebbers in Landgraaf

  (23-12-2019)

  Het Parkstad Limburg Theater heeft weer een aantal voorstellingen uitgezocht waarvoor u voor minder geld een kaartje kunt kopen. Voor het Parkstad Limburg Theater in Heerlen en Kerkrade en voor het Theater Landgraaf zijn kaartjes beschikbaar. Deze kaartjes zijn voor het eerste half jaar van 2020.

  Meer info
 • Vanaf 21 november één telefoonnummer voor al uw vragen!

  (12-11-2019)

  In 2018 heeft een klanttevredenheidsonderzoek plaatsgevonden. Hierin kwam naar boven dat de telefonische bereikbaarheid niet naar wens was.

  Wij hebben naar u geluisterd
  Daarom passen wij onze telefonische bereikbaarheid aan. Om het voor u zo duidelijk mogelijk te houden, hebben wij vanaf donderdag 21 november nog maar één telefoonnummer: 045-5253747. U kunt met al uw vragen op dit nummer terecht.

  Meer info
 • Collectieve zorgverzekering duurder in 2020

  (13-09-2019)

  Elk jaar maakt de overheid op Prinsjesdag bekend wat er verandert op het gebied van de zorgverzekering. De verwachte hoogte van de zorgpremie, de hoogte van het eigen risico en de inhoud van het basispakket voor 2020 zijn dan bekend.

  Meer info
 • Wilt u als eerste op de hoogte zijn?

  (12-08-2019)

  Ga naar onze Facebook-pagina, like ons en zie onze berichten als eerste op uw tijdlijn. 

 • Heeft u een uitkering en vaste inkomsten? Let dan op uw mailbox

  (10-07-2019)

  U heeft een uitkering en vaste inkomsten. Deze inkomsten geeft u 2 keer per jaar door. Eén keer van de maand januari en één keer van de maand juli. Geeft u deze inkomsten al digitaal door, let dan op uw mailbox.

  Meer info
 • Uitbetaling vakantie-uitkering

  (04-06-2019)

  Op 20 juni wordt de vakantie-uitkering uitbetaald die is opgebouwd over de periode van 1 juni 2018 tot en met 31 mei 2019, mits u over die periode recht had en nog steeds heeft op een uitkering. 

  Meer info
 • Datum waarop u het inkomstenformulier ontvangt wijzigt

  (17-05-2019)

  Vanaf april is de procedure die geldt voor het inkomstenformulier veranderd. De nieuwe procedure kunt u hier nog eens nalezen. Er verandert nog iets. 

  Meer info
 • Informatie en adviespunt CMWW in Schinveld

  (21-03-2019)

  Met ingang van 13 maart aanstaande kunt u iedere woensdag terecht voor al uw vragen bij CMWW in Schinveld. 

  Meer info
 • Procedure inkomsten doorgeven verandert vanaf april

  (21-03-2019)

  U heeft een uitkering van ISD BOL? En daarnaast eigen inkomsten? Lees dan verder.

  Meer info
 • Beter Nederlands leren praten? Ga langs bij het Taalcafe!

  (18-01-2019)

  Nederlands is een moeilijke taal. Ook voor mensen die het Nederlands (deels) onder de knie hebben, is het belangrijk om te blijven oefenen. Alleen op die manier kun je de taal op een goede manier leren en blijven gebruiken.
   

  Meer info
 • Laat uw mening over ISD BOL horen

  (05-09-2018)

  In april van dit jaar hebben wij u een vragenlijst gestuurd. Deze vragenlijst ging over de dienstverlening van ISD BOL. Het bureau dat het onderzoek doet wil graag nog verder met u spreken. Daarom krijgt u een uitnodiging voor een groepsgesprek. Deelname aan dit gesprek is geheel vrijwillig.

  De uitnodiging krijgt u binnenkort in uw brievenbus. Maak gebruik van deze uitnodiging en laat zo uw mening horen.

 • Hulp bij digitaal aanvragen

  (04-07-2018)

  U kunt bij ons steeds meer digitaal aanvragen en regelen. Dit gaat makkelijk en snel. Heeft u toch vragen hierover? Dan helpen wij u natuurlijk graag. Lees hier hoe wij u kunnen helpen.

  Meer info
 • 'Mijn ISD BOL' - Uw persoonlijke pagina bij ISD BOL

  (06-03-2018)
 • Vanaf 1 januari 2017 geen bijzondere bijstand meer voor huishoudelijke hulp

  (03-01-2017)

  U moet een eigen bijdrage betalen voor huishoudelijke hulp? Of voor gespecialiseerde thuishulp? Vanaf 1 januari 2017 kunt u daarvoor geen bijzondere bijstand meer krijgen. Vanaf 1 januari 2017 krijgt u geld voor de eigen bijdrage van VGZ. U moet dan wel deelnemen aan de collectieve ziektekostenverzekering.

  Meer info
 • Belangrijk: U heeft een uitkering en vaste inkomsten

  (09-01-2020)

  Moet u uw inkomsten één keer per jaar of één keer per half jaar doorgeven, dan kunt u dat digitaal doen. Is uw e-mailadres bij ons bekend, houdt dan uw mailbox in de gaten.

  Meer info
 • Adviesraad Werk & Inkomen Landgraaf

  (06-12-2019)

  De Adviesraad Werk & Inkomen van Landgraaf helpt mensen met een bijstandsuitkering uit Landgraaf.

  Meer info
 • Wijziging telefonische bereikbaarheid

  (11-10-2019)

  In 2018 heeft een klanttevredenheidsonderzoek plaatsgevonden. Hierin kwam naar boven dat de telefonische bereikbaarheid niet naar wens was. 

  Meer info
 • Kom in actie tijdens de week van de alfabetisering!

  (05-09-2019)

  Heb je moeite met lezen en schrijven? Wil je jouw kind voorlezen? Een brief schrijven of een formulier invullen? Ga naar de bibliotheek!

  Meer info
 • Tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten — Bijdrage eigen risico zorgverzekeringswet

  (06-08-2019)

  Heeft u veel ziektekosten en een laag inkomen? Dan geven de gemeenten Brunssum, Landgraaf en de voormalige gemeente Onderbanken een vergoeding hiervoor. Het gaat om een bedrag van € 90,- als u in Landgraaf woont of € 150,- als u in Brunssum of in de voormalige gemeente Onderbanken woont.

  Meer info
 • Gaat u op vakantie? Dan moet u dit bij ons melden!

  (10-07-2019)

  Onder vakantie wordt verstaan verblijf buiten uw gemeente en in het buitenland. Voor uw duidelijkheid noemen wij het in dit artikel ‘vakantie’.
  Als u een uitkering hebt en op vakantie wil, dan kan dat. Er zijn wel een paar regels. Wij leggen u deze regels uit.

  Meer info
 • Een vergoeding voor activiteiten voor kinderen

  (04-06-2019)

  Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Zo ook een grote groep kinderen in Parkstad. Leergeld Parkstad wil deze kinderen laten meedoen!

  Meer info
 • Os Hoes Brunssum: ontmoetingspunt voor informatie en advies bij financiele vragen

  (05-04-2019)

  Os Hoes is een huiselijke plek waar inwoners van Brunssum terecht kunnen met vragen over financiele zaken. ISD BOL-klanten met veel schulden worden ondersteund om hun problemen aan te pakken. Ze blijven zelf de regisseur, maar worden geholpen door gemeente, CMWW, ISD BOL, Betere Buren of Kredietbank Limburg.

  Meer info
 • Taalcafe Schinveld

  (21-03-2019)

  Bibliotheek Landgraaf-Onderbanken en CMWW hebben een taalcafe in Schinveld geopend. U bent welkom om samen met getrainde vrijwilligers aan de slag te gaan met de Nederlandse taal. 

  Meer info
 • Informatie voor inwoners van de voormalige gemeente Onderbanken

  (18-01-2019)

  Op 1 januari 2019 is de gemeente Onderbanken gefuseerd met de gemeenten Schinnen en Nuth. Dit is nu gemeente Beekdaelen.

  Meer info
 • Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen!

  (03-10-2018)

  Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten. Activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Dit geldt ook voor een grote groep kinderen in Parkstad. Leergeld Parkstad wil deze kinderen laten meedoen!

  Meer info
 • Digitaal een wijziging doorgeven

  (29-08-2018)

  Tot nu toe gebruikte u een papieren mutatieformulier om een wijziging aan ons door te geven. Vanaf 1 september 2018 kunt u de wijzigingen digitaal aan ons doorgeven. Dit kunnen bijvoorbeeld wijzigingen zijn in uw leef- en woonsituatie, werk, studie, inkomen of vermogen.

  Meer info
 • Bijzondere bijstand digitaal aanvragen

  (04-07-2018)

  Wist u dat u een vergoeding kunt krijgen voor bijzondere kosten? En wist u dat u deze vergoeding ook digitaal kunt aanvragen? In deze video leggen we uit hoe u dit kunt doen.

  Meer info
 • Digitaal een uitkering aanvragen

  (16-02-2018)

  Vanaf maandag 19 februari hoeft u zich niet meer bij ons aan de balie te melden om een uitkering aan te vragen. Vanaf dan kunt u dit makkelijk, snel en veilig vanuit thuis regelen.

  Meer info
Archief