Home  /  Wegwijzer  /  Nieuws  /  1 loket voor zorg, jeugd en uitkering

1 loket voor zorg, jeugd en uitkering

Vanaf maandag 8 april 2019 kunt u in de gemeente Brunssum terecht bij 1 loket voor zorg, jeugd en uitkering. Het loket is van maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 12.00 uur.

De gemeente Brunssum en ISD BOL bieden hulp en ondersteuning aan mensen die kwetsbaar zijn of met tegenslag te maken krijgen. Zo kunt u terecht voor een uitkering. Voor jeugdhulp. Voor hulpmiddelen als een rollator. Voor hulp in de huishouding. Voor schuldhulpverlening. En voor nog veel meer.

Eén loket voor meerdere hulpvragen
Bij sommige mensen en in sommige gezinnen is er sprake van meerdere hulpvragen. Een gezin kan bijvoorbeeld schulden hebben, maar ook te maken krijgen met vragen rondom opgroeiende kinderen. De gemeente Brunssum wil voorkomen dat deze gezinnen bij meerdere loketten moeten aankloppen. Door de hulp te bundelen bij één loket, kunnen mensen niet alleen sneller worden geholpen, maar ook beter.

Wethouder Servie L’Espoir: “Een bekende uitdrukking luidt: een ongeluk komt nooit alleen. Dat geldt ook voor veel mensen. Daar zie je een stapeling van problemen, en dus van hulpvragen. Met de nieuwe één-loket-gedachte zeggen we tegen al die mensen: voortaan komt in Brunssum ook de hulp niet meer alleen. We gaan daar integraal naar kijken. Bijvoorbeeld: iemand heeft moeite om werk te vinden. Misschien heeft dat wel te maken met zijn schulden. Dus je kijkt in samenhang naar wat er speelt bij iemand, of bij een gezin. Zo zijn we beter in staat om passende oplossingen te bieden”.

Het nieuwe loket is gevestigd bij ISD BOL, Lindeplein 1 in Brunssum. Het loket gaat open op maandag 8 april en is dan op werkdagen elke ochtend geopend, van 10.00 tot 12.00 uur.