Home  /  Wegwijzer  /  Nieuws

Nieuws

 • Op de donderdagen 16 en 23 juli 2020 tussen 00:00 en 04:00 uur doen onze formulieren het niet!

 • Nibud Geldkrant: Minder inkomen

  Nibud heeft een speciale editie van de Geldkrant gemaakt. De special "Minder inkomen" biedt handvatten voor wanneer je als gevolg van de corona-uitbraak een lager inkomen hebt. Er staan tips en adviezen in voor wanneer u in financiĆ«le problemen komt of dreigt te komen. 

  De Nibud Geldkrant kunt u hier lezen.  

 • Heeft u schulden of geldproblemen? Kredietbank Limburg kan u helpen!

  Veel mensen hebben zorgen om hun geldzaken of hebben door de coronacrisis geldproblemen. Wacht niet te lang met het vragen van hulp. Neem contact op met Kredietbank Limburg. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur op 088-101 99 99. Of mail naar info@kredietbanklimburg.nl.

  Lees ook de nieuwsbrief van de Kredietbank voor meer informatie.

 • Adviesraad Werk & Inkomen Landgraaf

  De Adviesraad Werk & Inkomen van Landgraaf helpt mensen met een bijstandsuitkering uit Landgraaf.

 • 1 loket voor zorg, jeugd en uitkering

  Vanaf maandag 8 april 2019 kunt u in de gemeente Brunssum terecht bij 1 loket voor zorg, jeugd en uitkering. Het loket is van maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 12.00 uur.

 • Informatie voor inwoners van de voormalige gemeente Onderbanken

  Op 1 januari 2019 is de gemeente Onderbanken gefuseerd met de gemeenten Schinnen en Nuth. Dit is nu gemeente Beekdaelen.

 • Beter Nederlands leren praten? Ga langs bij het Taalcafe!

  Nederlands is een moeilijke taal. Ook voor mensen die het Nederlands (deels) onder de knie hebben, is het belangrijk om te blijven oefenen. Alleen op die manier kun je de taal op een goede manier leren en blijven gebruiken.
   

 • Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen!

  Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiƫle redenen niet meedoen aan activiteiten. Activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Dit geldt ook voor een grote groep kinderen in Parkstad. Leergeld Parkstad wil deze kinderen laten meedoen!

 • Laat uw mening over ISD BOL horen

  In april van dit jaar hebben wij u een vragenlijst gestuurd. Deze vragenlijst ging over de dienstverlening van ISD BOL. Het bureau dat het onderzoek doet wil graag nog verder met u spreken. Daarom krijgt u een uitnodiging voor een groepsgesprek. Deelname aan dit gesprek is geheel vrijwillig.

  De uitnodiging krijgt u binnenkort in uw brievenbus. Maak gebruik van deze uitnodiging en laat zo uw mening horen.

 • Digitaal een wijziging doorgeven

  Tot nu toe gebruikte u een papieren mutatieformulier om een wijziging aan ons door te geven. Vanaf 1 september 2018 kunt u de wijzigingen digitaal aan ons doorgeven. Dit kunnen bijvoorbeeld wijzigingen zijn in uw leef- en woonsituatie, werk, studie, inkomen of vermogen.

 • Hulp bij digitaal aanvragen

  U kunt bij ons steeds meer digitaal aanvragen en regelen. Dit gaat makkelijk en snel. Heeft u toch vragen hierover? Dan helpen wij u natuurlijk graag. Lees hier hoe wij u kunnen helpen.

 • Bijzondere bijstand digitaal aanvragen

  Wist u dat u een vergoeding kunt krijgen voor bijzondere kosten? En wist u dat u deze vergoeding ook digitaal kunt aanvragen? In deze video leggen we uit hoe u dit kunt doen.

Archief