Neemt u in 2020 deel aan het VGZ Zuid-Limburgpakket? Dan kunt u een gedeelte van de premie terugkrijgen.

Thuis aanvragen met uw DigiD is het makkelijkst en het snelst

U hoeft maar enkele vragen te beantwoorden. U ziet meteen of u recht heeft op het geld of niet! U krijgt direct een besluit van ons via e-mail. En het geld staat binnen enkele dagen op uw rekening!

VGZ-tientje aanvragen

De vergoeding over 2020 kunt u aanvragen tot 1 maart 2021!

Hoeveel geld kan ik krijgen?

  • In Brunssum en Landgraaf is het €120 of €60 per kalenderjaar. Het bedrag hangt af van uw inkomen. Brunssum en Landgraaf hanteren twee inkomensgrenzen.
  • In de voormalige gemeente Onderbanken is het €120 per kalenderjaar. De voormalige gemeente Onderbanken hanteert maar één inkomensgrens.

Voorwaarden

De volledige spelregels leest u in de uitvoeringsregeling.

Aanvragen aan de balie

Thuis aanvragen met DigiD is heel eenvoudig. Heeft u een handje hulp nodig bij het aanvragen? Wij helpen u graag aan de balie. Daar staat een computer en een medewerker die u kan helpen bij het aanvragen.

Belt u eerst even om een afspraak te maken?

Het telefoonnummer vindt u hier.

Neem mee

  • uw BSN (dit staat op uw ID-bewijs of paspoort)
  • uw bankrekeningnummer (IBAN)

Had u in januari 2020 geen uitkering van ISD BOL? Neem dan ook mee

  • gegevens over uw vermogen op 1 januari 2020 (van uzelf, van uw partner en van uw kinderen tot 18 jaar)
  • gegevens over het netto inkomen van uzelf en uw partner over januari 2020 (loon, uitkering, alimentatie, heffingskortingen van de Belastingdienst, etc...)

U moet 4 weken op uw geld wachten

Deze manier van aanvragen kost ons namelijk meer tijd dan wanneer u thuis aanvraagt met DigiD.

Aanvragen op papier

Dat kan ook. Maar u moet dan behoorlijk lang op uw geld wachten. Het verwerken van een papieren aanvraag duurt namelijk het langst. Het aanvraagformulier vindt u onderaan deze pagina. Heeft u geen uitkering van ISD BOL? Vul dan ook de bijlage bij het aanvraagformulier in. Vul het aanvraagformulier volledig in en lever het in per post. U kunt ons ook bellen om een afspraak te maken. 

Bewaar de bewijsstukken!

U hoeft bij de aanvraag geen bewijsstukken in te leveren. Wij vragen u wel om de bewijsstukken te bewaren tot een half jaar na uw aanvraag! Wij controleren de aanvragen achteraf. U laat de bewijsstukken aan ons zien wanneer wij erom vragen. Heeft u geen recht op het geld? Dan moet u het terugbetalen!

Hulp nodig?

Neem contact met ons op.