De energieprijzen zijn hard omhoog gegaan. Steeds meer mensen kunnen hun rekeningen of boodschappen niet meer betalen. Met alleen energie besparen lukt het niet altijd. Om meer inkomen te krijgen kunt u regelingen en toeslagen aanvragen. Lukt het daarmee nog steeds niet om rond te komen? Dan is er het Tijdelijk Noodfonds Energie.

Het Noodfonds Energie betaalt een deel van uw energierekening

Dat doet het Noodfonds als uw inkomen laag is en uw energiekosten hoog. U krijgt dan van oktober 2022 tot en met maart 2023 steun. Het maakt niet uit bij welke energieleverancier u zit. Een aanvraag kunt u indienen tot en met 30 april 2023. 
 

Wie kan ondersteuning aanvragen? 

Het Noodfonds is er voor huishoudens die de huidige hoge energierekening niet kunnen betalen. Ook niet met de energietoeslag en het prijsplafond. Daarbij gelden de volgende drie voorwaarden: 

 • U heeft een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto inkomen per maand lager is dan € 2.980,- (alleenstaande) of € 4.180,- (meer personen). De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld. 
 • U heeft zelf een contract voor gas, stroom en/of stadsverwarming bij een energieleverancier. 
 • De rekening voor gas en stroom is hoger dan 10 procent van het bruto inkomen voor huishouden met een inkomen tot 160 procent van het sociaal minimum, en 13 procent voor huishoudens met een inkomen van 160 tot 200 procent van het sociaal minimum. Het maakt niet uit welke energieleverancier een huishouden heeft.

Hoe werkt het?

De 3 stappen van het Noodfonds:

 1. De Noodfonds-check
  Begin op de website van Geldfit met de Noodfonds-check. Met deze korte check kunt u zien of uw aanvraag een kans maakt.
 2. Het Noodfonds aanvragen
  Na de Noodfonds-check krijgt u instructies om de aanvraag te starten. 
 3. Uitslag van de aanvraag
  Het Noodfonds controleert uw aanvraag. U hoeft niets meer te doen, zij nemen contact op. Is uw aanvraag goedgekeurd? Dan betalen ze een deel van de energierekening aan uw energieleverancier.

Heeft u vragen of hulp nodig?

Dan kunt u bellen naar de gratis hulplijn van Geldfit, 0800-0550. 

Laatste nieuws