U heeft in 2023 langdurige zorg verleend aan een inwoner van de gemeente Landgraaf? Dan wil de gemeente u als dank daarvoor een Mantelzorgcompliment van €100 geven.

  Thuis aanvragen met uw DigiD is het makkelijkst en het snelst

  U hoeft maar enkele vragen te beantwoorden. U ziet meteen of u recht heeft op het geld of niet. U krijgt direct een besluit van ons via e-mail. En het geld staat de volgende werkdag al op uw rekening.

  Mantelzorgcompliment aanvragen 

  Aanvragen kan tot en met 31 december 2023.

  Dit zijn de belangrijkste spelregels

  • Het moet gaan om onbetaalde zorg
  • De zorg duurt langer dan drie maanden
  • De zorg neemt meer dan 8 uur per week tijd in beslag
  • Als mantelzorger bent u geregistreerd bij het Steunpunt voor Mantelzorgers Parkstad Limburg.
  • Nog niet ingeschreven? Geen probleem! Regel de inschrijving met het registratieformulier onderaan deze pagina. U kunt ook bellen met 045-2114000 of mailen naar info@mantelzorgparkstad.nl. Doe dat binnen 2 weken!

  Alle spelregels staan in artikel 10 van de 'Nadere regels Wmo zelfredzaamheid en participatie gemeente Landgraaf 2023'(externe link).

  Hulp nodig?

  Thuis aanvragen met DigiD is heel eenvoudig. Heeft u toch een handje hulp nodig bij het aanvragen? Neem dan contact op met een medewerker van ISD BOL. Wij helpen u graag verder.

   

  Aanvragen op papier

  Ouderwets aanvragen op papier kan ook. Neem contact met ons op en wij sturen u een formulier. Of u kunt het formulier onderaan deze pagina zelf downloaden en printen. Let op: het verwerken van een papieren aanvraag duurt 8 weken.

  U heeft niet de Nederlandse nationaliteit?

  Dan kunt u alleen op papier aanvragen! Het papieren aanvraagformulier kunt u hieronder downloaden.

  Bewaar de bewijsstukken!

  U hoeft bij de aanvraag geen bewijsstukken in te leveren.

  Schrijf u in bij het Steunpunt Mantelzorgers Parkstad!

  Wij krijgen een lijst van het Steunpunt Mantelzorgers Parkstad. Op die lijst staan alle mantelzorgers die bij het Steunpunt zijn ingeschreven. Staat u 2 weken na uw aanvraag nog niet op die lijst? Dan heeft u geen recht op het geld! U moet het dan terugbetalen. Dat geldt ook als u ons verkeerde informatie heeft gegeven. Dan moet u misschien ook een boete betalen!

  Tegoedbon Theater Landgraaf of Oefenbunker

  Naast het geld kunt u kiezen voor een tegoedbon van €25 voor een voorstelling naar keuze in:

  • Theater Landgraaf
  • de Oefenbunker

  Kiest u bij de aanvraag ook voor de tegoedbonnen? Dan sturen wij die naar u op. U kunt de tegoedbonnen dus niet zelf komen ophalen aan onze balies!

  Krijgt u mantelzorg en woont u in Brunssum?

  Dan kunt u voor uw mantelzorger de mantelzorgwaardering aanvragen bij de gemeente Brunssum(externe link).

  Voor meer informatie kunt u telefonisch terecht bij het loket Sociaal Centraal van de gemeente Brunssum via 045-5278630. Dit telefoonnummer is bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur.