De gemeente Brunssum geeft inwoners met een minimuminkomen een gratis abonnement voor de bibliotheek. Het gratis abonnement kan aangevraagd worden tot en met 31 december 2021 en is één jaar geldig. Het gratis abonnement is een volwassenenabonnement. Voor kinderen tot 18 jaar is het bibliotheekabonnement altijd al gratis. 

Het abonnement geeft recht op een jaar lang gratis uitleen van (de nieuwste) boeken, luisterboeken en e-boeken. Maar ook tijdschriften, bladmuziek, informatieve dvd's en taalcursussen. Met het abonnement kunnen ook dvd's (films, series) of muziek geleend worden, tegen een klein bedrag aan leengeld.

Voor wie

Het abonnement is bedoeld voor volwassenen met een minimuminkomen. Er vindt geen vermogenstoets plaats. Dit betekent dat niet wordt gekeken naar vermogen, zoals een eigen woning of spaargeld. 

Ontving u op 1 januari 2021 een uitkering van ISD BOL en woont u in Brunssum? Dan heeft u in februari een brief van ons gekregen waarin staat dat u het bibliotheekabonnement automatisch krijgt. 

Zelf aanvragen

Ontvangt u geen uitkering maar heeft u wel een laag inkomen? Of ontving u op 1 januari nog geen uitkering maar nu wel? Dan kunt u het bibliotheekabonnement zelf aanvragen

Laatste nieuws

  • Kinderen gratis naar de tandarts

    Veel kinderen gaan niet naar de tandarts. Ouders zijn bang dat dit veel geld kost. Wist u dat uw kinderen gratis naar de tandarts kunnen?
  • Vacatures bij de adviesraad Werk & Inkomen Landgraaf

    De adviesraad Werk & Inkomen is op zoek naar twee vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan de gemeenschap van Landgraaf.
  • TONK | wijziging doorgeven

    Krijgt u een TONK-uitkering? Dan moet u wijzigingen in uw inkomen of in uw persoonlijke situatie aan ons doorgeven. Gebruik daarvoor het mutatieformulier TONK.