Home  /  Direct regelen  /  Regelen  /  Inkomsten doorgeven

Inkomsten doorgeven

Krijgt u naast de uitkering van ISD BOL nog andere inkomsten? Bijvoorbeeld uit werk of een andere uitkering? Dan moet u dat natuurlijk melden bij ISD BOL. Gebruik daarvoor een mutatieformulier. Het makkelijkst gaat dat met het digitale mutatieformulier.

Nadat wij het mutatieformulier hebben ontvangen krijgt u van ons een inkomstenformulier om alle gegevens over deze inkomsten door te geven. Hoe vaak, hangt af van de inkomsten. Bij sterk wisselende inkomsten krijgt u elke maand een inkomstenformulier.

Krijgt u een inkomstenformulier dan is de procedure als volgt

 • U wacht met inleveren van het inkomstenformulier totdat u alle bewijsstukken over de inkomsten van die maand bij elkaar heeft
 • U levert alles tegelijk en compleet in: het inkomstenformulier én alle bewijsstukken
 • Doet u dat vóór de 10e? Dan krijgt u de uitkering op tijd. Zoals u gewend bent. 
 • Levert u pas de 10e of later in? Dan krijgt u de uitkering ook later. (houd rekening met een verwerkingstijd van 3 dagen)
 • Duurt het te lang voordat u de bewijsstukken bij elkaar heeft? En komt u daardoor in de problemen? Vraag dan om een voorschot. Dat kan vanaf de 10e van de maand via deze pagina.
 • Levert u niets in dan wachten wij tot de 27e. Daarna krijgt u een brief van ons met een uiterste inleverdatum. En kunt u een boete krijgen.
 • Reageert u niet op onze brief? Dan stopt de uitkering.
 • Lever het inkomstenformulier altijd in: ook als u denkt dat u geen uitkering meer nodig heeft!
  (u kunt het opsturen of afgeven aan de balie)

Lees ook dit nieuwsbericht.

Inkomsten digitaal doorgeven

Sommige klanten geven hun inkomsten digitaal door. Dus op een computer, tablet of smartphone. Dat zijn met name klanten die alleen 'vaste' inkomsten hebben. 'Vaste' inkomsten zijn inkomsten die maar 1 keer per (half) jaar veranderen. Deze klanten krijgen telkens een e-mail van ons als het tijd is om hun inkomsten door te geven.

E-mailadres doorgeven?

Dat kan heel eenvoudig via het digitale mutatieformulier.

 • Stap 1
  Log in met uw DigiD
 • Stap 2
  Op de pagina ‘Wat wilt u melden’ kiest u voor ‘Er verandert iets anders’. En daarna ‘Mijn e-mail adres verandert’. Vul het nieuwe e-mail adres in. Bevestig dat de gegevens kloppen en klik op ‘Verzenden’.

Nieuwe inkomsten melden?

Krijgt u al een inkomstenformulier én heeft u nieuwe inkomsten die u nog niet bij ISD BOL gemeld heeft, vul dan ook nog een mutatieformulier in.