Home  /  Direct regelen  /  Regelen  /  Inkomsten doorgeven

Inkomsten doorgeven

Krijgt u naast de uitkering nog andere inkomsten? Bijvoorbeeld uit werk of een andere uitkering? Dan moet u dat natuurlijk melden bij ISD BOL. Gebruik daarvoor een mutatieformulier. Het makkelijkst gaat dat met het digitale mutatieformulier.

Vanaf dat moment krijgt u van ons een inkomstenformulier. Hoe vaak, hangt af van de inkomsten. Bij sterk wisselende inkomsten krijgt u elke maand een inkomstenformulier.

De procedure is dan als volgt

 • U wacht met inleveren totdat u alle bewijsstukken van die maand bij elkaar heeft
 • U levert alles tegelijk in: het inkomstenformulier én alle bewijsstukken
 • Doet u dat vóór de 10e? Dan krijgt u de uitkering op tijd. Zoals u gewend bent.
 • Levert u pas de 10e of later in? Dan krijgt u de uitkering ook later.
 • Duurt het te lang voordat u de bewijsstukken bij elkaar heeft? En komt u daardoor in de problemen? Vraag dan om een voorschot. Dat kan vanaf de 10e van de maand via deze pagina.
 • Wij wachten tot de 27e. Daarna krijgt u een brief van ons met een uiterste inleverdatum. En kunt u een boete krijgen.
 • Reageert u niet op onze brief? Dan stopt de uitkering.
 • Lever het inkomstenformulier altijd in: ook als u denkt dat u geen uitkering meer nodig heeft!
  (u kunt het opsturen of afgeven aan de balie)

Lees ook dit nieuwsbericht.

Inkomsten digitaal doorgeven

Sommige klanten kunnen hun inkomsten digitaal doorgeven. Dus op een computer, tablet of smartphone. Dat geldt vanaf 31 juli 2018 voor klanten die alleen 'vaste' inkomsten hebben Dat zijn inkomsten die maar 1 keer per (half) jaar veranderen. En vanaf 1 december 2018 ook voor een klein groepje klanten die 'vaste' maandelijkse inkomsten hebben. Klanten die digitaal hun inkomsten kunnen doorgeven, hebben van ons een brief gehad. Deze klanten krijgen telkens een e-mail van ons als het tijd is om hun inkomsten door te geven. Dat kan natuurlijk alleen als wij uw e-mailadres weten. Heeft u een nieuw e-mailadres? Geef dat dan aan ons door. Kijk hieronder hoe dat gaat.

Voor klanten die geen brief van ons hebben gehad, blijft alles hetzelfde. In de loop van 2018/2019 gaan we steeds meer klanten de mogelijkheid geven om de inkomsten digitaal door te geven. Wij houden u op de hoogte!

E-mailadres doorgeven?

Dat kan heel eenvoudig via het digitale mutatieformulier.

 • Stap 1
  Log in met uw DigiD
 • Stap 2
  Op de pagina ‘Wat wilt u melden’ kiest u voor ‘Er verandert iets anders’. En daarna ‘Mijn e-mail adres verandert’. Vul het nieuwe e-mail adres in. Bevestig dat de gegevens kloppen en klik op ‘Verzenden’.

Nieuwe inkomsten melden?

Heeft u nieuwe inkomsten die u nog niet bij ISD BOL gemeld heeft, vul dan een mutatieformulier in.