Home  /  Direct regelen  /  Digitaal Loket  /  Aanvragen met DigiD  /  VGZ Tientje 2020

VGZ Tientje 2020

Neemt u over 2020 deel aan de collectieve zorgverzekering VGZ Zuid-Limburgpakket? Dan kunt u een gedeelte van de premie van 2020 terugkrijgen.

  • In Brunssum en Landgraaf is het €120 of €60 per kalenderjaar. Het bedrag hangt af van uw inkomen. Brunssum en Landgraaf hanteren twee inkomensgrenzen.
  • In de voormalige gemeente Onderbanken is het €120 per kalenderjaar. De voormalige gemeente Onderbanken hanteert maar één inkomensgrens.

De spelregels leest u in de uitvoeringsregeling

Thuis aanvragen met uw DigiD is het makkelijkst en het snelst

U hoeft maar enkele vragen te beantwoorden. U ziet meteen of u recht heeft op het geld of niet! U krijgt direct een besluit van ons via e-mail. En het geld staat binnen enkele dagen op uw rekening! Klik op de knop hierboven en vraag meteen aan!

Direct aanvragen met DigiD

De vergoeding over 2020 kunt u aanvragen tot 1 maart 2021!

Bij ISD BOL digitaal aanvragen

Thuis aanvragen met DigiD is heel eenvoudig. Heeft u toch liever een handje hulp? Kom dan naar de balie (openingstijden). Bij ISD BOL staat een computer en een medewerker die u kan helpen bij het aanvragen. Het geld staat dan wel later op uw rekening. Want deze manier van aanvragen kost ons meer tijd.

Neem mee

  • uw BSN (dit staat op uw ID-bewijs of paspoort)
  • uw bankrekeningnummer (IBAN)

Had u in januari 2020 geen uitkering van ISD BOL? Neem dan ook mee

  • gegevens over uw vermogen op 1 januari 2020 (van uzelf, van uw partner en van uw kinderen tot 18 jaar)
  • gegevens over het netto inkomen van uzelf en uw partner over januari 2020 (loon, uitkering, alimentatie, heffingskortingen van de Belastingdienst, etc...)

Aanvragen op papier

Dat kan ook. Maar u moet dan behoorlijk lang op uw geld wachten. Het verwerken van een papieren aanvraag duurt namelijk het langst. Het aanvraagformulier vindt u onderaan deze pagina. Heeft u geen uitkering van ISD BOL? Vul dan ook de bijlage bij het aanvraagformulier in. De aanvraag (en bijlage) levert u liefst in tijdens het daarvoor bestemde spreekuur. Afgeven aan de balie van ISD BOL mag ook.

U kunt een aanvraag indienen tot 1 maart van het jaar na het kalenderjaar waarop de VGZ-premie betrekking heeft.

Bewijsstukken

U hoeft bij de aanvraag geen bewijsstukken in te leveren. Wij vragen u wel om de bewijsstukken te bewaren tot een half jaar na uw aanvraag! Wij controleren de aanvragen achteraf. U laat de bewijsstukken aan ons zien wanneer wij erom vragen. Heeft u geen recht op het geld? Dan moet u het terugbetalen!

Hulp nodig?

Bel dan 045 - 525 37 47. Wij zijn te bereiken op: 

  • Maandag t/m donderdag van 9.00 tot 16.00 uur 
  • Vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur 

Te downloaden: