Home  /  Direct regelen  /  Digitaal Loket  /  Aanvragen zonder DigiD  /  Bewindvoering

Bewindvoering

Een vergoeding voor de kosten van een bewindvoerder

Heeft u écht extra hulp nodig bij uw geldzaken? Dan kan de rechter een bewindvoerder aanstellen die uw financiën regelt. De bewindvoerder zorgt er bijvoorbeeld voor dat de vaste lasten, zoals de huur, verzekeringen en de energierekening, op tijd worden betaald. De rechter beoordeelt of de bewindvoerder zijn werk goed heeft gedaan. Voor de kosten die de bewindvoerder voor zijn werk vraagt, kunt u bijzondere bijstand krijgen.

Bijzondere bijstand aanvragen

Het is het beste als uw bewindvoerder dat voor u regelt. Ontvangt u een uitkering van ISD BOL? Dan kan uw bewindvoerder de aanvraag bijzondere bijstand doen via het speciale Bewindvoerdersportaal.

Heeft u geen uitkering van ISD BOL? Vraag dan aan uw bewindvoerder om onderstaand aanvraagformulier (en de bijlage voor niet-klanten) te downloaden.

WSNP

Zit u in een wettelijk schuldsaneringstraject (WSNP)? Dan geven wij géén bijzondere bijstand voor de bewindvoerderskosten. De bewindvoerder krijgt zijn salaris uit de boedel. Is er onvoldoende geld in de boedel? Dan kan de bewindvoerder voor het verschil subsidie aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand.