Home  /  Direct regelen  /  Digitaal Loket  /  Aanvragen met DigiD  /  Advocaatkosten 2020

Advocaatkosten 2020

U heeft in 2020 extra kosten omdat u hulp van een advocaat nodig had? Dan kunt u hiervoor een vergoeding vragen bij ISD BOL. Dat heet bijzondere bijstand.

U kunt een vergoeding vragen voor

  • de eigen bijdrage
  • griffierecht
  • legeskosten

Dit zijn de spelregels

We willen de kosten voor iedereen zo laag mogelijk houden. Dus u probeert er eerst onderling uit te komen. Lukt dat niet, dan moet u eerst aankloppen bij het Juridisch Loket. Daar krijgt u gratis rechtsbijstand. Wanneer de rechtsbijstand door het juridisch loket niet voldoende is, ontvangt u een ‘diagnosedocument’. Hierin staat wie het probleem het beste kan oplossen. Bijvoorbeeld een advocaat. Bent u niet bij het Juridisch Loket geweest? Dan krijgt u minder bijzondere bijstand.

Omdat u bijzondere bijstand aanvraagt, gelden de regels van de bijzondere bijstand.

Heeft u een uitkering van ISD BOL?

Dan kunt u thuis aanvragen met uw DigiD. U hoeft maar enkele vragen te beantwoorden. U krijgt meteen een besluit van ons op het door u opgegeven e-mailadres. Vraagt u aan met DigiD? Dan staat het geld binnen enkele werkdagen op uw rekening. Klik op de knop hieronder en vraag meteen aan!  

Direct aanvragen met DigiD

Thuis aanvragen met DigiD is heel eenvoudig. Heeft u toch liever een handje hulp? Kom dan naar de balie (openingstijden). Bij ISD BOL staat een computer en een medewerker die u kan helpen bij het aanvragen. Het geld staat dan wel pas na 4 weken op uw rekening. Want deze manier van aanvragen kost ons meer tijd.

Neem mee

  • uw BSN (dit staat op uw ID-bewijs of paspoort)
  • uw bankrekeningnummer (IBAN)

Liever op papier aanvragen? Dat kan ook. Maar u moet dan 8 weken op het geld wachten. Onderaan deze pagina vindt u het aanvraagformulier voor klanten. Inleveren kan tijdens het spreekuur.

Bewaar de rekeningen tot een half jaar na uw aanvraag

Wij controleren de aanvragen met een steekproef. Mogelijk valt u in de steekproef.

Heeft u geen uitkering van ISD BOL?

Dan kunt u (nog) niet met DigiD aanvragen. Onderaan deze pagina vindt u het aanvraagformulier voor niet-klanten. Omdat u geen klant bent van ISD BOL, vult u ook de bijlage bij het aanvraagformulier in. Inleveren kan tijdens het spreekuur.

Hulp nodig?

Bel dan 045 - 525 37 47. Wij zijn te bereiken op: 

  • Maandag t/m donderdag van 9.00 tot 16.00 uur 
  • Vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur