Home  /  Direct regelen  /  Digitaal Loket  /  Aanvragen met DigiD  /  2020 - Internetabonnement

2020 - Internetabonnement

Heeft u

 • een laag inkomen?
 • een bescheiden vermogen?

Dan kunt u van de gemeente Brunssum, Landgraaf of de voormalige gemeente Onderbanken extra geld krijgen voor een internetabonnement.

 • In Brunssum en Landgraaf is het €150 of €75. Het bedrag hangt af van uw inkomen. Brunssum en Landgraaf hebben twee inkomensgrenzen.
 • In de voormalige gemeente Onderbanken is het €150. De voormalige gemeente Onderbanken heeft maar één inkomensgrens.

Soms krijgt u het geld voor internet er extra bij

 • Dat is het geval als er kinderen van 9 tot 19 jaar bij u wonen. U kunt dan ook nog gewoon voor elk gezinslid van 19 jaar of ouder geld aanvragen voor sociaal/culturele of sportieve activiteiten.
 • Wonen er geen kinderen van 9 tot 19 jaar bij u? Dan kunt u de vergoeding gewoon gebruiken voor de kosten van uw internetabonnement. Maar één van de volwassenen in uw gezin (uzelf of uw partner) kan dan geen geld meer aanvragen voor sociaal/culturele of sportieve activiteiten.

U heeft een rekening voor een internetabonnement over 2020?

Vraag dan direct een vergoeding aan via de knop hieronder.

Direct aanvragen met DigiD

Voor internetkosten over 2020 kunt u geld aanvragen tot 1 maart 2021.

Voorwaarden

In de Uitvoeringsregeling staan de voorwaarden waar u aan moet voldoen. 

Thuis aanvragen met uw DigiD is het makkelijkst en het snelst

U hoeft maar enkele vragen te beantwoorden. U ziet meteen of u recht heeft op het geld of niet! U krijgt direct een besluit van ons via e-mail. En het geld staat de volgende dag al op uw rekening! Klik op de knop hierboven en vraag meteen aan!

Bij ISD BOL digitaal aanvragen

Thuis aanvragen met DigiD is heel eenvoudig. Heeft u toch liever een handje hulp? Kom dan naar de balie (openingstijden). Bij ISD BOL staat een computer en een medewerker die u kan helpen bij het aanvragen. Het geld staat dan wel later op uw rekening. Want deze manier van aanvragen kost ons meer tijd.

Neem mee

 • uw BSN (dit staat op uw ID-bewijs of paspoort)
 • uw bankrekeningnummer (IBAN)

Had u in januari 2020 geen uitkering van ISD BOL? Neem dan ook mee

 • gegevens over uw vermogen op 1 januari 2020 (van uzelf, van uw partner en van uw kinderen tot 19 jaar)
 • gegevens over het netto inkomen van uzelf en uw partner over januari 2020 (loon, uitkering, alimentatie, heffingskortingen van de Belastingdienst, etc...)

Aanvragen op papier

Dat kan ook. Maar u moet dan behoorlijk lang op uw geld wachten. Het verwerken van een papieren aanvraag duurt namelijk het langst. Aanvraagformulieren kunt u ophalen bij de balies van ISD BOL in Brunssum of Landgraaf. U kunt ook bellen: dan sturen we een aanvraagformulier naar u op. De aanvraag levert u liefst in tijdens het daarvoor bestemde spreekuur. Afgeven aan de balie van ISD BOL mag ook.

U kunt een aanvraag indienen tot 1 maart van het jaar na het kalenderjaar waarin de kosten zijn gemaakt.

Bewijsstukken

U hoeft bij de aanvraag geen bewijsstukken in te leveren. Wij vragen u wel om de bewijsstukken te bewaren tot een half jaar na uw aanvraag! Wij controleren de aanvragen achteraf. U laat de bewijsstukken aan ons zien wanneer wij erom vragen. Heeft u geen recht op het geld? Dan moet u het terugbetalen!

Hulp nodig?

Bel dan 045 - 525 37 47. Wij zijn te bereiken op: 

 • Maandag t/m donderdag van 9.00 tot 16.00 uur 
 • Vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur