Home  /  Direct regelen  /  Aanvragen zonder DigiD  /  Mantelzorgcompliment 2020

Mantelzorgcompliment 2020

Heeft u in 2020 langdurige zorg verleend aan een inwoner van de gemeente Landgraaf? Dan wil de gemeente u daarvoor als blijk van waardering een Mantelzorgcompliment geven.

Het Mantelzorgcompliment is:

 • een bedrag van €100;
 • daarnaast kunt u kiezen voor een tegoedbon van €25 voor een voorstelling naar keuze in:
  • Theater Landgraaf
  • de Oefenbunker

Thuis aanvragen met uw DigiD is het makkelijkst en het snelst

U hoeft maar enkele vragen te beantwoorden. U ziet meteen of u recht heeft op het geld of niet. U krijgt direct een besluit van ons via e-mail. En het geld staat de volgende werkdag al op uw rekening. Klik op de knop hieronder en vraag meteen aan!

Direct aanvragen met DigiD

Aanvragen kan tot 31 december 2020.

Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u alleen op papier aanvragen! Het papieren aanvraagformulier kunt u hieronder downloaden.

Dit zijn de belangrijkste spelregels

 • het moet gaan om onbetaalde zorg
 • de zorg duurt langer dan drie maanden
 • de zorg neemt meer dan 8 uur per week tijd in beslag
 • als mantelzorger bent u geregistreerd bij het Steunpunt voor Mantelzorgers Parkstad Limburg.
  Nog niet ingeschreven? Geen probleem! Regel de inschrijving met het registratieformulier onderaan deze pagina. U kunt ook bellen met 045-2114000 of mailen naar info@mantelzorgparkstad.nl. Doe dat binnen 2 weken!

U kunt de volledige tekst van de 'Nadere regels mantelzorgwaardering' onderaan deze pagina downloaden.

Hulp nodig?
Heeft u hulp nodig bij het aanvragen? Bel dan om een afspraak te maken. Wij helpen u graag met het invullen van de aanvraag. Houd er rekening mee dat u 4 weken op het geld moet wachten. 

Aanvragen op papier
Ouderwets aanvragen op papier kan ook. Neem contact met ons op en wij sturen u een formulier. Of u kunt het formulier onderaan deze pagina zelf downloaden en printen. Let op: het verwerken van een papieren aanvraag duurt 8 weken.

Bewijsstukken

U hoeft bij de aanvraag geen bewijsstukken in te leveren.

Wij controleren regelmatig de inschrijvingen bij het Steunpunt

Wij krijgen een lijst van het Steunpunt Mantelzorgers Parkstad. Op die lijst staan alle mantelzorgers die bij het Steunpunt zijn ingeschreven. Staat u 2 weken na uw aanvraag nog niet op die lijst? Dan heeft u geen recht op het geld! U moet het dan terugbetalen. Dat geldt ook als u ons verkeerde informatie heeft gegeven. Dan moet u misschien ook een boete betalen!

Wij sturen de tegoedbonnen naar u op

Kiest u bij de aanvraag ook voor de tegoedbonnen? Dan sturen wij die naar u op. U kunt de tegoedbonnen dus niet zelf komen ophalen aan onze balies!

Hulp nodig?

U kunt ons bellen op 045-5253747. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 16.00 uur. En op vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur.

Bent u zorgvrager (hulpbehoevend) en woonachtig in Brunssum?

Dan kunt u voor uw mantelzorger de mantelzorgwaardering aanvragen bij gemeente Brunssum. Dit kan het hele jaar (bij voorkeur digitaal en tussen 1 januari en 1 november) aangevraagd worden via de website van gemeente Brunssum.

Voor meer informatie kunt u telefonisch terecht bij het loket Sociaal Centraal van de gemeente Brunssum via 045 - 527 86 30. Dit telefoonnummer is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur.