Home  /  Direct regelen  /  Aanvragen zonder DigiD  /  Mantelzorgcompliment 2019 Landgraaf

Mantelzorgcompliment 2019 Landgraaf

Dit item is verlopen op 01-01-2020.

Heeft u in 2019 langdurige zorg verleend aan een inwoner van de gemeente Landgraaf? Dan wil de gemeente u daarvoor als blijk van waardering een Mantelzorgcompliment geven.

Het Mantelzorgcompliment is

 • een bedrag van €100
 • daarnaast kunt u kiezen voor een tegoedbon van €25 voor een voorstelling naar keuze in:
  • Theater Landgraaf
  • de Oefenbunker

Aanvragen kon tot en met 31 december 2019.

Woont u in Brunssum? 
Bent u zorgvrager (hulpbehoevend) en woonachtig in Brunssum, dan kan uw mantelzorger de mantelzorgwaardering 2019 aanvragen bij gemeente Brunssum. Voor meer informatie vindt u hier

Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? Dan kunt u alleen op papier aanvragen! Het papieren aanvraagformulier kunt u hieronder downloaden.

Dit zijn de belangrijkste spelregels

 • het moet gaan om onbetaalde zorg
 • de zorg duurt langer dan drie maanden
 • de zorg neemt meer dan 8 uur per week tijd in beslag
 • als mantelzorger bent u geregistreerd bij het Steunpunt voor Mantelzorgers Parkstad Limburg.
  Nog niet ingeschreven? Geen probleem! Regel de inschrijving met het registratieformulier onderaan deze pagina. U kunt ook bellen met 045-2114000 of mailen naar info@mantelzorgparkstad.nl. Doe dat binnen 2 weken!

U kunt de volledige tekst van de 'Nadere regels mantelzorgwaardering' onderaan deze pagina downloaden.

Thuis aanvragen met uw DigiD is het makkelijkst en het snelst

U hoeft maar enkele vragen te beantwoorden. U ziet meteen of u recht heeft op het geld of niet! U krijgt direct een besluit van ons via e-mail. En het geld staat de volgende werkdag al op uw rekening! Klik op de knop hierboven en vraag meteen aan!

Bij ISD BOL digitaal aanvragen kan ook

Thuis aanvragen met DigiD is heel eenvoudig. Heeft u toch liever een handje hulp? Kom dan naar de balie (openingstijden). Bij ISD BOL staat een computer en een medewerker die u kan helpen bij het aanvragen. Het geld staat dan wel pas na een maand op uw rekening. Want deze manier van aanvragen kost ons meer tijd.

Neem mee

 • een geldig ID-bewijs of paspoort
 • uw bankrekeningnummer (IBAN)

Aanvragen op papier kan ook

Maar u moet dan 8 weken op uw geld wachten. Het verwerken van een papieren aanvraag duurt namelijk het langst. Het papieren aanvraagformulier kunt u hieronder downloaden.

U kunt het aanvraagformulier ook ophalen bij de balies van ISD BOL in Brunssum of Landgraaf. U kunt ook bellen: dan sturen we een aanvraagformulier naar u op.

Bewijsstukken

U hoeft bij de aanvraag geen bewijsstukken in te leveren.

Wij controleren regelmatig de inschrijvingen bij het Steunpunt

Wij krijgen een lijst van het Steunpunt Mantelzorgers Parkstad. Op die lijst staan alle mantelzorgers die bij het Steunpunt zijn ingeschreven. Staat u 2 weken na uw aanvraag nog niet op die lijst? Dan heeft u geen recht op het geld! U moet het dan terugbetalen. Dat geldt ook als u ons verkeerde informatie heeft gegeven. 

Wij sturen de tegoedbonnen naar u op

Kiest u bij de aanvraag ook voor de tegoedbonnen? Dan sturen wij die naar u op. U kunt de tegoedbonnen dus niet zelf komen ophalen aan onze balies!

Hulp nodig?

Bel dan 045 - 525 37 47. Wij zijn te bereiken op: 

 • Maandag t/m donderdag van 9.00 tot 16.00 uur 
 • Vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur