Home  /  Direct regelen  /  Regelen  /  Inkomsten doorgeven

Inkomsten doorgeven

Krijgt u naast de uitkering nog andere inkomsten? Bijvoorbeeld uit werk of een andere uitkering? Dan moet u dat natuurlijk allereerst melden bij ISD BOL. Gebruik daarvoor een mutatieformulier. Het makkelijkst gaat dat met het digitale mutatieformulier. U krijgt daarna van ons een inkomstenformulier. Bij sterk wisselende inkomsten krijgt u dat elke maand.

 • Vul het inkomstenformulier volledig in
 • Zet uw handtekening(en)
 • Doe een kopie van de loonstrook of van het uitkeringsbriefje erbij
 • Lever alles samen in op de datum die op het inkomstenformulier staat
  (u kunt het opsturen of afgeven aan de balie)

Inkomsten digitaal doorgeven

Sommige klanten kunnen hun inkomsten digitaal doorgeven. Dus op een computer, tablet of smartphone. Dat geldt vanaf 31 juli 2018 voor klanten die alleen 'vaste' inkomsten hebben Dat zijn inkomsten die maar 1 keer per half jaar veranderen. En vanaf 1 december 2018 ook voor een klein groepje klanten die 'vaste' maandelijkse inkomsten hebben. Klanten die digitaal hun inkomsten kunnen doorgeven, hebben van ons een brief gehad. Deze klanten krijgen telkens een e-mail van ons als het tijd is om hun inkomsten door te geven. Dat kan natuurlijk alleen als wij uw e-mailadres weten. Heeft u een nieuw e-mailadres? Geef dat dan aan ons door. Kijk hieronder hoe dat gaat.

Voor klanten die geen brief van ons hebben gehad, blijft alles hetzelfde. In de loop van 2018/2019 gaan we steeds meer klanten de mogelijkheid geven om de inkomsten digitaal door te geven. Wij houden u op de hoogte!

E-mailadres doorgeven?

Dat kan heel eenvoudig via het digitale mutatieformulier.

 • Stap 1
  Log in met uw DigiD
 • Stap 2
  Op de pagina ‘Wat wilt u melden’ kiest u voor ‘Er verandert iets anders’. En daarna ‘Mijn e-mail adres verandert’. Vul het nieuwe e-mail adres in. Bevestig dat de gegevens kloppen en klik op ‘Verzenden’.

Nieuwe inkomsten melden?

Heeft u nieuwe inkomsten die u nog niet bij ISD BOL gemeld heeft, vul dan een mutatieformulier in.