Home  /  Direct regelen  /  Regelen

Regelen

 • Doelgroepverklaring oudere werknemer

  Om het voor een werkgever aantrekkelijk te maken om voor langere tijd een oudere werknemer in dienst te houden, kan hij gebruikmaken van het ‘Loonkostenvoordeel oudere werknemer’.

  Meer info
 • Collectieve Zorgverzekering VGZ Zuid-Limburgpakket

  Het VGZ Zuid-Limburgpakket is een zorgverzekering voor inwoners met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm. Een gratis informatiepakket vraagt u aan via de website van VGZ. U kunt het pakket ook gratis afhalen aan de balie van ISD BOL. Overstappen kan telkens per 1 januari van een kalenderjaar.

  Meer info
 • Mijn ISD BOL

  Als ISD BOL willen wij het onze werkzoekenden graag zo makkelijk mogelijk maken. Daarom kunt u steeds meer zaken bij ISD BOL digitaal regelen.

  Mijn ISD BOL is een digitale persoonlijke pagina waar u bijvoorbeeld uw uitkeringsspecificatie en/of jaaropgave kunt downloaden. Deze persoonlijke pagina is uiteraard alléén toegankelijk voor u.

  Meer info

 • Een wijziging doorgeven

  Wijzigingen in uw situatie geeft u door via het mutatieformulier. Doe dit binnen 5 werkdagen na de wijziging.

  Meer info
 • Een vakantie melden

  Onder vakantie wordt verstaan verblijf buiten uw gemeente en in het buitenland. Gemakshalve noemen wij dit vakantie.

  Voor vertrek

  Voor u vertrekt moet u middels een formulier melden dat u in het buitenland gaat verblijven. U moet aangeven wanneer en hoe lang u naar het buitenland gaat. U kunt het formulier afhalen aan de balie of er telefonisch om vragen, dan sturen wij het u toe. Dit formulier levert u op de laatste werkdag voor u met vakantie gaat persoonlijk in aan de balie in Brunssum of Landgraaf. (Waar is de balie van ISD BOL?)

  Ook een verblijf buiten uw gemeente van 14 dagen of langer moet u melden aan ISD BOL. Dit geldt niet als u geen arbeidsplicht heeft.

  Bij terugkomst

  Op de eerste werkdag na terugkeer van uw verblijf elders meldt u zich weer aan de balie van ISD BOL in Brunssum of Landgraaf. U vult dan uw terugkomst in op het formulier. 

  Re-integratie

  Bent u bezig met een re-integratietraject dan overlegt u vooraf met uw consulent en het re-integratiebedrijf over de keuze van uw vakantie-periode. Het vinden van werk of een geschikte opleiding of een traject gaat immers vóór. Overlegt u niet over de periode dat u weg wilt gaan, dan onderzoeken wij welke gevolgen dit heeft voor de hoogte van uw uitkering.

 • Inkomsten doorgeven

  Krijgt u naast de uitkering nog andere inkomsten? Bijvoorbeeld uit werk of een andere uitkering? Dan moet u dat natuurlijk allereerst melden bij ISD BOL. Gebruik daarvoor een mutatieformulier. Het makkelijkst gaat dat met het digitale mutatieformulier. U krijgt daarna van ons een inkomstenformulier. Bij sterk wisselende inkomsten krijgt u dat elke maand.

  • Vul het inkomstenformulier volledig in
  • Zet uw handtekening(en)
  • Doe een kopie van de loonstrook of van het uitkeringsbriefje erbij
  • Lever alles samen in op de datum die op het inkomstenformulier staat
   (u kunt het opsturen of afgeven aan de balie)

  Inkomsten digitaal doorgeven

  Sommige klanten kunnen hun inkomsten digitaal doorgeven. Dus op een computer, tablet of smartphone. Dat geldt vanaf 31 juli 2018 voor klanten die alleen 'vaste' inkomsten hebben Dat zijn inkomsten die maar 1 keer per half jaar veranderen. En vanaf 1 december 2018 ook voor een klein groepje klanten die 'vaste' maandelijkse inkomsten hebben. Klanten die digitaal hun inkomsten kunnen doorgeven, hebben van ons een brief gehad. Deze klanten krijgen telkens een e-mail van ons als het tijd is om hun inkomsten door te geven. Dat kan natuurlijk alleen als wij uw e-mailadres weten. Heeft u een nieuw e-mailadres? Geef dat dan aan ons door. Kijk hieronder hoe dat gaat.

  Voor klanten die geen brief van ons hebben gehad, blijft alles hetzelfde. In de loop van 2018/2019 gaan we steeds meer klanten de mogelijkheid geven om de inkomsten digitaal door te geven. Wij houden u op de hoogte!

  E-mailadres doorgeven?

  Dat kan heel eenvoudig via het digitale mutatieformulier.

  • Stap 1
   Log in met uw DigiD
  • Stap 2
   Op de pagina ‘Wat wilt u melden’ kiest u voor ‘Er verandert iets anders’. En daarna ‘Mijn e-mail adres verandert’. Vul het nieuwe e-mail adres in. Bevestig dat de gegevens kloppen en klik op ‘Verzenden’.

  Nieuwe inkomsten melden?

  Heeft u nieuwe inkomsten die u nog niet bij ISD BOL gemeld heeft, vul dan een mutatieformulier in.